Curtea de Apel Cluj va judeca vineri, 1 noiembrie, la ora 12.30, contestația împotriva măsurii arestării preventive a preotului Ionuț Pop, fost vicar al Episcopiei Sălajului, acuzat de delapidare cu consecințe deosebit de grave în formă continuată.
Contactat de către redacție, avocatul preotului, Bogdan Ilea, ne-a declarat: „Sperăm că la Curtea de Apel Cluj argumentele noastre să fie auzite și să cântărească în decizia care se va lua. Principalul beneficiar al tuturor fondurilor de la Episcopia Sălajului și a sumelor retrase de la CAR a fost o altă persoana, care momentan este martor în dosar.
În legătură cu toate aceste aspecte, fostul vicar Pop Ionuț a făcut denunț la DNA încă din luna martie. Judecătorul de Drepturi și Libertăți de la Tribunalul Sălaj a fost surd la toate argumentele. Judecătorul scuză practic procurorul că nu cercetează mai sus și se susține ca nu au ce sa facă, deoarece Parchetul Sălaj nu e competent. Au ce sa facă: să decline dosarul la Cluj dacă nu sunt competenți după calitatea persoanei.
Episcopul Sălajului a construit casa arhiereasca fără știrea Patriarhiei, deoarece era construită pe numele său. Există dovezi directe și clare în acest sens. Acesta deține un număr de aproximativ 49 de imobile pe persoană fizică. Mai deține, de asemenea, alte imobile prin interpuși. A deținut pe persoana fizică mai multe autoturisme de lux: Mercedes CLS, Mercedes S classe, Audi.
Pop Ionuț a fost șantajat cu demiterea de la Episcopie și din parohia Sf. Nicolae, fiind bine știut că un preot fără parohie este în realitate șomer. Sunt și alți preoți dispuși să dea declarații despre ce se întâmplă, însă le este teama și nu au încredere, de aceea am cerut DNA Cluj sa preia dosarul spre instrumentare. Am spus că organele judiciare au fost induse în eroare. Parchetul Tribunalului Sălaj nu poate cerceta un ierarh, dar dacă vor sa se afle adevarul trebuie ca dosarul sa fie preluat la DNA Cluj. Am făcut solicitări în acest sens. Arestarea unui denunțător este un lucru fără precedent și extrem de periculos, deoarece dă un semnal greșit în societate.
Sperăm ca la Curtea de Apel Cluj să avem parte de o judecată obiectivă și preotul Pop Ionuț să fie cercetat în libertate.”
M. S.
[…] și a sumelor retrase de la CAR a fost o altă persoana, care… Articolul Curtea de Apel judecă vineri contestația împotriva arestării preventive a preotului Ionuț Pop apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]
A supt bine popa , 3 mil !
Petroniu zis mercedes
Am incredere totală în justiție!
Aici s a ieșit din sfera divinității!
Nu le a fost frica de Dumnezeu!
49 de imobile și altele la interpuși cât valorează oare??
Ordinul a zeci de milioane de euro!!
Cutremurător este acest caz!
Imobile tip palate construite aiurea cică, doamne nu lăsa!!
Car omenie spre pierzanie asta s a făcut!!
Ce să vezi că Patriarhia acum a aflat știrea de această construcție grandioasă !
Ce caraghioasa e lucratura diavolului!!
Este îngrozitor ce se spune
-49 de imobile pe persoană fizică-alta și nu aceasta
Alte imobile pe interpuși
-flotă de mașini de lux
-Palatul acesta e pe persoană fizică fără știrea Patriarhiei !
Cum e posibil așa ceva?
Unde au fost instituțiile statului?
-De s a ajuns aici????
Acești cameleoni pot să fie ce vor ei??
Câtă mizerie umană!
Ce le lipsește la aceste Persoane fizice,?
O halca din cer sa poată fura!!!!!
600 000 de euro un fleac!!
Unde este eroare judiciară??
-justiția este Dumnezeu pe Pământ!
Trebuie și au salarii!!
În acest caz cutremurător de Divinitate nu le a fost frică!!!!
nu este nimic precum dreptatea celui de sus.Vineeeee!
Fuji băi d’acia.Pe fraieri d-ăștia că tine s-au construit temeliile tuturor imobilelor furate ! Și religiile-n general !!!
Banii “ ochiul dracului”, rusine ambilor pentru ceea ce au facut, Crisan daca nu se complacea in situatie nu accepta, dar postul la Parohie a fost mai presus de d-zeu!, iar tu Patriarhe rusine, rusine, spet ca d-zeu va avea grija sa nu te bucuri de cele 49 de propietati luate din mila si osteneala “fraierilor”, enoriasilor!😌